Valaisimien filtterit ovat kehitetty ja suunniteltu käyttömahdollisuuksien laajentamiseksi sekä tehdäkseen laitteesta monikäyttöisemmän ja tehokkaamman.

Niin käyttämällä diffuusorit saat laajemman valokeilan joka kaattaa suuren alueen ja tarjoaa täydellisen valon retkeilyyn ja sisäkäyttöön. Tälläisten filttereiden kanssa valaisin sopii paremmin lukemiseen, tavaroiden etsimiseen jne. Värifilttereitä on pääsääntöisesti kätetty taktisissa valaisimissa. Sininen filtteri on käytetty monissa yöoperaatioissa Night Vision- ja navigointi-laitteiden kanssa. Sininen valo on hyvä myös karttojen ja kaavioiden lukemiseen. Vihreä on sopiva metsästykseen ja taktisen käyttöön koska sitä ei näy sivulta eikä se häiritse prosessia. Punaisella valolla on suuri käyttöalue. Jotkut eläimet eivät näe punaista valoa, sen takia se on hyvä yömetsästykseen, se on hyvä myös karttalukemiseen koska se ei haita näkyvyyttä pimeässä. Valaisimia punaisella filtterilla okäytetään laajasti myös opasteisiin. 
 
Armytek filtterit ovat suuniteltu suositulle taktiselle valaisimille – ArmytekPredator ja Armytek Viking – ne antavat monipuolisia mahdollisuuksia erilaiseen käyttötarkoitukseen.